ZorgNetArnhem
info@ZorgNetArnhem.nl

ThuisFysioArnhem

ThuisFysioArnhem biedt fysiotherapie aan voor alle aandoeningen in Arnhem e.o. met praktijkruimte in de wijk Rijkerswoerd. In het bijzonder is ThuisFysioArnhem gericht op het ondersteunen van mensen met chronische klachten. Vooral mensen met neurologische klachten/aandoeningen zijn bij ThuisFysioArnhem aan het goede adres: de praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een beroerte/CVA, Parkinson, dementie, hernia, Multiple Sclerosis (MS), spierziekten en andere Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Daarnaast is de praktijk ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen in de thuissituatie. Mensen die niet op de praktijk kunnen komen worden in de thuissituatie geholpen op een prettige, uitdagende manier.

De praktijk is gericht op activeren en stimuleren. De fysiotherapeut is een coach die samen met u een plan op stelt, u instrumenten en vaardigheden aanreikt waarmee u zelf toewerkt naar wat het gewenste doel is.

Voorbeelden waar ThuisFysioArnhem u mee ondersteunt:

  • het met zo min mogelijk pijn uit bed komen;
  • het veilig lopen in en om huis, waarmee het risico op vallen wordt beperkt;
  • loopstrategieën bij Parkinson;
  • het weer leren lopen / bewegen van de arm na een beroerte;
  • zo veel mogelijk zelf in huis kunnen doen met behulp van strategieën/hulpmiddelen;
  • uw spieren en lichaam te versterken waarmee u meer kunt gaan doen;
  • u adviseren over de beste houding;
  • u zo goed mogelijk ondersteunen in wat u nog wel kan en u helpen omgaan met uw beperkingen;
  • u helpen die disciplines en organisaties te vinden die u ook verder kunnen helpen in uw wensen en mogelijkheden (vooral belangrijk als er meer dan alleen fysiotherapie nodig is).

De ambitie om de zorg aan chronische patiënten verder te verbeteren komt onder meer tot uiting in het samenwerken met logopedie, ergotherapie en thuiszorg in ZorgNetArnhem. Samenwerking met andere organisaties in de zorg, welzijn en sport is afhankelijk van de situatie ook van toepassing.

Doel van ThuisFysioArnhem is om de mensen die voor de rest van hun leven met een ziekte te maken hebben, toch het uiterste uit zichzelf weten te halen en vooral ook met plezier en persoonlijke doelstellingen bezig zijn.

Voor meer informatie over ThuisFysioArnhem vindt u op onze website www.thuisfysioarnhem.nl

Klik hier om contact op te nemen met ThuisFysioArnhem.